Apotekspersonale

Alle på apoteket er klar til at rådgive dig om medicin, sygdom, sundhed og personlig pleje. Du kan også bruge apoteket som en professionel sparingspartner omkring den medicin du får.

 

De personer du bliver betjent af i skranken er uddannet farmaceut eller farmakonom – eller under uddannelse til at blive det. På apoteket kan du således – som det eneste sted i sundhedssektoren – gå direkte ind fra gaden og få professionel lægemiddelfaglig rådgivning.

 

De fleste af de medarbejdere der betjener dig på Valby & Stenløse Apotek er uddannet farmakonomer. Desuden er der altid mindst en farmaceut tilstede på apoteket, som har det lægemiddelfaglige ansvar. Dette er et krav ifølge lovgivningen.

 

Farmaceuterne møder du oftest ved receptskranken, men de bruger også en del tid i baglokalerne, hvor de arbejder med mere overordnede opgaver på apoteket eksempelvis undervisning. Det er også en farmaceut, som foretager medicingennemgange på apoteket.


Farmaceuter

Farmaceuter er apotekets universitetsuddannede lægemiddeleksperter. Farmaceuter har gennemgået en 5-årig uddannelse på Københavns eller Syddansk Universitet med fokus på udvikling og fremstilling af lægemidler samt kontrol og anvendelse af medicin. På hvert apotek er der typisk 1-4 farmaceuter og apotekeren har altid en farmaceutuddannelse i bagagen.


Farmakonomer

Farmakonomer er også højt uddannet apotekspersonale, der er specialister i rådgivning og dialog med kunder. En farmakonom har gennemgået en treårig uddannelse pa Farmakonomskolen, der ligger i Hillerød. På skolen bliver de blandt andet uddannet i at ekspedere og kontrollere recepter samt udlevere lægemidlerne og rådgive kunderne i, hvordan midlet skal bruges.

 
Åbningstider


Valby Apotek

Mandag-Fredag 09:00 – 17:30

Lørdag 09:30 – 14:00

Søndag 10:00-16:00

Stenløse Apotek

Mandag-Fredag 09:00 – 17:30

Lørdag 09:30 – 14:00

Søndag Lukket

Ryparken Apotek

Mandag-Fredag 09:30 – 17:30

Lørdag 09:30 – 14:00

Søndag Lukket

Ølstykke Apotek

Mandag-Fredag 09:30 – 17:30

Lørdag 09:00 – 13:30

Søndag Lukket

Godkendt af lægemiddelstyrelsenCopyright 2021 – Valby & Stenløse Apotek. Alle rettigheder tilhører Valby & Stenløse Apotek. Udviklet af Eggers-Lura IT Solutions